Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΩΣ    ΗΛΘΑΤΕ


H ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Start up σημαίνει εκκίνηση. Είναι επίσης ένας διεθνής όρος για την Νέα Επιχειρηματικότητα. Ως νέα επιχειρηματικότητα ορίζεται κάθε απαραίτητη ενέργεια οποιουδήποτε ανθρώπου για το ξεκίνημα   μιας αποκλειστικά δικής του επιχείρησης.

Από την στιγμή που το εργασιακό περιβάλλον ανατρέπεται, όπως ίσχυε τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στρέφεται στην εκκίνηση μιας δικιάς του Νέας επιχειρηματικότητας.

Το προϋπάρχων εργασιακό περιβάλλον βασιζόταν σε ένα αποδεκτό μοντέλο που εξασφάλιζε ΑΣΦΑΛΕΙΑ στον εργαζόμενο. Στο μοντέλο αυτό ο επιχειρηματίας ή το Δημόσιο «αγόραζαν» τον χρόνο του εργαζόμενου με αντάλλαγμα έναν σταθερό μηνιαίο  μισθό, ασφάλιση, κάποια υποτυπώδη εξέλιξη και μια σύνταξη. Τα συστατικά σταθερός μηνιαίος  μισθός, ασφάλιση, υποτυπώδης εξέλιξη και σύνταξη καθόριζαν για τον εργαζόμενο την ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Η σταδιακή ή ραγδαία κατάργηση του εργασιακού μοντέλου ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ οδηγεί όλο και περισσότερα άτομα στην αναζήτηση ενός διαφορετικού μοντέλου. Το καινούργιο διαφορετικό μοντέλο δεν είναι και τόσο καινούργιο αφού η δημιουργία μιας Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος.


Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι άμεση πληροφόρηση και πρόσβαση σε τεράστιο αριθμό ατόμων σε πραγματικό χρόνο είναι στην ουσία οι κεντρικοί άξονες που προσδιορίζουν την Νέα επιχειρηματικότητα.



STARTUP ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Κάθε ένας ο οποίος αποφασίζει να ασχοληθεί με μια Νέα Επιχειρηματική Δραστηριότητα αποδέχεται κάποιες αρχές. 
Πρώτον αποδέχεται τον εαυτό του ως ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
Δεύτερον διερευνά και βρίσκει τον τομέα και το είδος της Νέας Επιχειρηματικής του Δραστηριότητας. 
Τρίτον καθορίζει το προϊόν ή την υπηρεσία με την οποία θα Επιχειρήσει. 
Τέταρτον ελέγχει την αγορά για ίδιες ή παρόμοιες επιχειρηματικές δράσεις καθορίζοντας τον ανταγωνισμό του. 
Πέμπτον καθορίζει την στρατηγική του και την στοχοθέτηση του. Δημιουργεί την υποδομή που του χρειάζεται για να αρχίσει να λειτουργεί η Νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα. 
Και τέλος «μαρκετάρει» όλα τα ανωτέρω και ξεκινά την λειτουργία της Νέας του δραστηριότητας.

Θα εξετάσουμε λοιπόν τις δύο κυριότερες κατηγορίες START UP νέων Επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για όσους υποψήφιους ψάχνουν να ξεκινήσουν την δική τους Επιχειρηματική δραστηριότητα.



START UP ΝΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ    Με επένδυση Α) Αρχικού Κεφαλαίου και Β)Χρόνου.

1.       Ο ενδιαφερόμενος έχει μια πρωτοποριακή ιδέα είτε προϊόντος είτε υπηρεσίας.

2.       Ο ενδιαφερόμενος με δικούς του πόρους και τεχνογνωσία αναπτύσσει το πρωτότυπο του προϊόντος ή της ιδέας του.

3.       Ο ενδιαφερόμενος παρουσιάζει το πρωτότυπο σε επενδυτή ή επενδυτές αναζητώντας χρηματοδότηση για την παραγωγή και την διάθεση του προϊόντος ή της υπηρεσίας του.

4.       Ο επενδυτής συμμετέχει  με κεφάλαιο ή και με ουσιαστική συμμετοχή ως συνεταίρος στην Νέα επιχειρηματική ανάπτυξη.

5.        Ο ενδιαφερόμενος και ο επενδυτής μοιράζονται το ρίσκο της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

6.       Ο ενδιαφερόμενος στήνει την παραγωγή, τον στρατηγικό σχεδιασμό, τον ποιοτικό έλεγχο την εύρεση πελατολογίου, το «μαρκετάρισμα», το δίκτυο διανομής, το δίκτυο εξυπηρέτησης μετά την πώληση ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και την φίρμα του «Branding” .

7.        Ο ενδιαφερόμενος έχοντας πλέον σε πλήρη ανάπτυξη την Νέα δραστηριότητα του διαμορφώνει την εσωτερική δομή λειτουργίας του (λογιστήρια, τράπεζες, εργαζόμενοι, πάγια, πωλητές, στοκάρισμα πρώτων υλών, αποθήκες, προμηθευτές, διανομείς, εισπράξεις  κλπ) και ταυτόχρονα την εξωτερική δομή ( διαφήμιση, ικανοποίηση πελατών, αναγνωσιμότητα, διεύρυνση και εξάπλωση κλπ)

8.       Ο ενδιαφερόμενος έχει έναν χρονικό ορίζοντα τριετίας όπου παρακολουθεί την απόσβεση της επένδυσης του και την αρχή της κερδοφορίας ή των ζημιών του.

9.       Ο ενδιαφερόμενος διορθώνει συνεχώς την λειτουργία του για μεγαλύτερα αποτελέσματα.

10.   Ο ενδιαφερόμενος δημιουργεί ΝΕΑ προϊόντα ή υπηρεσίες για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα του.




START UP  ΝΕΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ        Με επένδυση Χρόνου χωρίς Αρχικό Κεφάλαιο

1.       Ο ενδιαφερόμενος συνδέεται ως Ανεξάρτητος επιχειρηματίας με έναν πολυεθνικό οργανισμό .

2.       Ο ενδιαφερόμενος δεν επενδύει ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ αλλά μόνο χρόνο.

3.       Ο ενδιαφερόμενος που δεν έχει επενδύσει κεφάλαιο κάνει άμεση χρήση του προϊόντος/ων και της τεχνογνωσίας για άμεσα αποτελέσματα.

4.       Ο ενδιαφερόμενος είναι απαλλαγμένος από προβλήματα: παραγωγής, ποιοτικών ελέγχων, καινοτομίας, στοκάρισμα, δίκτυο διανομής, λογιστήρια, πάγια έξοδα, δημιουργίας φίρμας, αποθήκες, προμηθευτές, εργαζόμενους κλπ.

5.       Ο ενδιαφερόμενος χρησιμοποιεί τον αρχικό του χρόνο για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ενώ ταυτόχρονα η επιχείρηση του λειτουργεί και του αποδίδει κέρδος.

6.       Ο ενδιαφερόμενος απαλλαγμένος πλήρως από οποιοδήποτε ρίσκο έχει 2 πιθανότητες: αν αποτύχει να βρεθεί εκεί από όπου ξεκίνησε ή αν επιτύχει να έχει το 100% της επιτυχίας.

7.       Με πιθανότητα επιτυχίας άνω του 70% ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει ότι η επιτυχία είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση.

8.       Ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα άμεσα να αναπτύξει την Νέα του δραστηριότητα στην πατρίδα του αλλά ταυτόχρονα και σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη αν το επιθυμεί.

9.       Η επιτυχία του ενδιαφερομένου εξαρτάται από την συνεχή εκπαίδευση και τεχνογνωσία που του παρέχεται συνεχώς και αδιάλειπτα.

10.   Στην συγκεκριμένη Νέα επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει Κρίσιμος Αριθμός Λαθών μετά τον οποίο να κινδυνεύει η Νέα Επιχειρηματικότητα επιτρέποντας έτσι στον οποιονδήποτε ανεξαρτήτως προσόντων να μπορεί να επιτύχει .

11.   Ο στρατηγικός σχεδιασμός, η τεχνογνωσία, η καινοτομία, και το Branding βαρύνουν τον πολυεθνικό οργανισμό ο οποίος με συνεχείς κινήσεις φροντίζει για την διεύρυνση του και ο ενδιαφερόμενος καρπούται τα παραπάνω άμεσα.

12.   Στατιστικά το πλήθος επιτυχίας ενδιαφερομένων με αυτό το START UP είναι τουλάχιστον εικοσαπλάσιο από οποιοδήποτε άλλο.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Με ποιο τρόπο θα μπορούσε ένας ενδιαφερόμενος να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα πριν αποφασίσει το είδος της Νέας επιχειρηματικής Δραστηριότητας που θα ασχοληθεί?

1)Αν διαθέτει μια καινοτόμα ιδέα, κάποιο αρχικό δικό του κεφάλαιο ή χρηματοδότηση για να αναπτύξει την ιδέα σε προϊόν και αν επίσης διαθέτει και κάποιες έστω εξειδικευμένες γνώσεις επιχειρηματικής διαχείρισης μπορεί να απευθυνθεί σε επενδυτές οι οποίοι επενδύοντας, αν πιστέψουν στην καινοτομία του, θα του επιτρέψουν να αναπτύξει την Νέα Επιχειρηματική του Δραστηριότητα.
2)Αν ο /η ενδιαφερόμενος/η δεν διαθέτει ούτε καινοτόμα ιδέα, ούτε κεφάλαιο ή χρηματοδότηση, ούτε εξειδικευμένες γνώσεις διαχείρισης αλλά διαθέτει χρόνο και ισχυρή ανάγκη και θέληση  δημιουργίας Νέας επιχειρηματικής Δραστηριότητας τότε υπάρχουν οι παρακάτω παράμετροι:

Α. Θα πρέπει να εξετάσει ποιος πολυεθνικός οργανισμός του παρέχει την δυνατότητα να συνδεθεί μαζί του ως ανεξάρτητος επιχειρηματίας με ελεύθερη σχέση και χωρίς καμιά δικιά του υποχρέωση.

Β. Θα πρέπει να εξετάσει την γκάμα των προϊόντων αυτού του πολυεθνικού οργανισμού ώστε να βεβαιωθεί ότι:
              1.  Είναι σε τέτοιο εύρος ώστε να καλύπτει το μέγιστο δυνατό ποσοστό των καταναλωτικών     αναγκών για κάθε φύλλο (άνδρα, γυναίκα) και για κάθε ηλικιακή ομάδα.
            2.  Το σύνολο των προϊόντων του πολυεθνικού οργανισμού είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα και την καταλληλότητα από διεθνείς  έγκυρους Οργανισμούς πιστοποίησης.
          3.   Το σύνολο των προϊόντων του πολυεθνικού οργανισμού είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα και την καταλληλότητα από κάθε αρμόδιο φορέα και οργανισμό τόσο στην χώρα του όσο και σε κάθε χώρα που λειτουργεί ο πολυεθνικός οργανισμός. Αυτό εξασφαλίζει στον ενδιαφερόμενο προϊόντα ή υπηρεσίες με πλήρη ποιοτικά χαρακτηριστικά άρα του εξασφαλίζει επιτυχία.
       4.  Αν ο πολυεθνικός οργανισμός διαθέτει στην γκάμα του μονοπωλιακά προϊόντα που καλύπτονται από διεθνείς πατέντες και αν διαθέτει επιστημονικό συμβούλιο έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων.

Γ. Θα πρέπει να εξετάσει αν ο πολυεθνικός οργανισμός έχει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία ανάπτυξης Νέων Επιχειρηματιών.

Δ. Θα πρέπει να εξετάσει το σύστημα εκπαίδευσης των υποψήφιων Νέων Επιχειρηματιών και το ποσοστό επιτυχημένων Νέων επιχειρηματιών.

Ε. Θα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο και το σύστημα αμοιβών των Νέων επιχειρηματιών και να διαβεβαιωθεί ότι ως Νέος Επιχειρηματίας  οι απολαβές του θα είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τα αποτελέσματα του.

ΣΤ.  Θα πρέπει να εξετάσει αν ο πολυεθνικός Οργανισμός είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης και άρα υπάρχει άμεση γνώση και επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα του και μάλιστα αν υπάρχει και συγκεκριμένος Κεντρικός Στρατηγικός Σχεδιασμός επιτυχίας βάση των ιδιαιτεροτήτων της χώρας του.

Ζ.  Θα πρέπει ο υποψήφιος Νέος επιχειρηματίας να εξετάσει αν άνθρωποι με τα δικά του  ή και λιγότερα τυπικά προσόντα και εμπειρίες ασχολήθηκαν και πέτυχαν στην Νέα αυτή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η.  Τέλος ο υποψήφιος Νέος Επιχειρηματίας θα πρέπει πριν συνεργασθεί να έρθει σε επαφή με τον Πολυεθνικό οργανισμό που εξετάζει και να αποκτήσει ιδίαν άποψη.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Προφανώς αν ο/η - Υποψήφιος/α - Νέος/α Επιχειρηματίας καλυφτεί  θετικά σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα του και με την απαράβατη προϋπόθεση απουσίας ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ και άρα με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ,και με πλήρη επιχειρηματική ανεξαρησία, έχει πλέον μια απόλυτα σοβαρή δυνατότητα επιτυχίας της Νέας Επιχειρηματικής του δραστηριότητας που θα καθορισθεί αποκλειστικά από την δική του θέληση να ΕΠΙΤΥΧΕΙ.




ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΝΓΧΟΥ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  START UP, WITH NO INITIAL INVESTMENT CAPITAL, PARAMETERS CHECK LIST



1.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ       

2. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ EMΠΟΡΙΚΑ EΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΚΑΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                                                                                                                    
3. ΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ        
                              
4. ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΥΧΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΙΔΗ      
                              
5 ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ          
                                                                                                                    
6. ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ     
                                 
7. ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ      
                                                           
8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΥ    
                                                                    
9. ΚΑΘΟΡΙΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΥ        
                                                       
10. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ       
                    
11. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΜΑΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ    
              
12. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΟΥ ΣΥΝΔΙΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ 
               
13. ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ       
              
14. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ        



Δεν υπάρχουν σχόλια: