Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

START UP COACHING Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



START  UP  COACHING  

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1. Μην αφήνεις για αύριο αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνα που αναβάλλουμε δεν είναι εκείνα τα οποία δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε. Είναι εκείνα τα οποία φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Πολλά πράγματα που χρειάζονται επίλυση τα αναβάλλουμε σε ημερήσια βάση. Και  αυτά φορτώνονται στο μυαλό μας δημιουργώντας ένα συνεχές σύννεφο υποχρεώσεων και μια αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας.

Κάθε λοιπόν φορά που διεκπεραιώνουμε κάτι το οποίο αναβάλαμε συστηματικά, παίρνουμε πίσω τη δύναμη μας. Κάνοντας ένα από αυτά που αποφεύγαμε κάθε μέρα μας δημιουργεί μια αίσθηση δυναμισμού, αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης την οποία θα εξαργυρώσουμε αργότερα όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια μεγαλύτερη πρόκληση με επιτυχία!



2. Προτεραιότητα και Χρόνος

Ο Steve Jobs είπε ότι αυτό που έκανε την Apple...Apple δεν είναι τόσο εκείνα που επέλεξαν να κατασκευάσουν, όσο εκείνα που επέλεξαν να αγνοήσουν!

Αυτό είναι εύκολο να το κατανοήσουμε όταν αναλογιστούμε ότι όταν κάποιος ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα μειώνεται η ποιότητα της δημιουργικότητας του και χάνεται ο κύριος στόχος του μέσα στην προσπάθεια να ολοκληρωθούν όλα μαζί. Προτεραιότητα και κατανομή χρόνου είναι το ζητούμενο.

Ο  Antony Robins εντάσσει μέσα στις δεξιότητες των ηγετών την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, άρα είναι σημαντικότατη η βαρύτητα με την οποία πρέπει να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσουμε τον χρόνο μας. Μια πρόταση η οποία έχει αποδειχτεί θαυματουργή σε εκείνους οι οποίοι στοχεύουν σε άριστα αποτελέσματα στον χώρο εργασίας τους είναι η εξής:
  • Κάθε πρωί κάνουμε μια λίστα με τα πέντε πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στη μέρα.
  • Επίσης κάνουμε μια λίστα με τα πέντε πράγματα με τα οποία ΔΕΝ πρέπει να ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια που δουλεύουμε.
  • Τηλέφωνα, social media, και παρόμοιες πηγές που συχνά μας έχουν αποσπάσει την προσοχή και έχουν ροκανίσει το πιο παραγωγικό τμήμα της ημέρας μας μένουν ερμητικά έξω κατά τη διάρκεια που θα ασχοληθούμε με τις κύριες προτεραιότητες μας.
  • Μια από τις πλέον διαδεδομένες συνήθειες είναι επίσης η δημιουργία 90-λεπτων κατά τα οποία θα ασχοληθούμε με ένα συγκεκριμένο στόχο τα οποία θα διαχωρίζονται από δέκα λεπτά ωφέλιμο διάλειμμα.

3. Επέλεξε τους Ομοτράπεζους σου.

Έρευνες έδειξαν ότι οι συνήθειες, οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές είναι άκρως μεταδοτικές ανάμεσα στους ανθρώπους που περνούν τον περισσότερο χρόνο μαζί.

Σε μια περίοδο που η ανασφάλεια και ο πεσιμισμός θριαμβεύουν, η  σωστή επιλογή των ατόμων του άμεσου περιβάλλοντος μας είναι υψίστης σημασίας!

Όσοι λοιπόν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας κάνουμε χώρο στη ζωή μας για ανθρώπους που κάνουν το ίδιο, παίρνοντας έμπνευση από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τον εαυτό τους.
Χρειαζόμαστε περισσότερη αισιοδοξία και ισορροπία, άρα ερχόμαστε πιο κοντά σε θετικούς ανθρώπους που έχουν βρει τους μηχανισμούς που τους ισορροπούν παρά τις αντιξοότητες.

Οι γνώσεις και η στρατηγική είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ξεχωρίσουμε από το πλήθος, πάμε λοιπόν μαζί με εκείνους που έχουν ήδη αποκτήσει και υιοθετήσει τις τακτικές που θεωρούμε επιτυχημένες. Επιλέγουμε ποιους και τους κάνουμε σημείο αναφοράς μας και πηγή γνώσης.

Προκύπτει πως η επιλογή του φύλου, του μέντορα και του προσωπικού συμβούλου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αυριανής επαγγελματικής μας ταυτότητας!

Προφανές και σαφές είναι πως μπορεί να μην μπορούμε πάντα να επιλέγουμε τις συνθήκες γύρω μας έχουμε  όμως πάντα την επιλογή να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες που προκύπτουν.



ΕΙΚΟΣΙ ΑΠΛΕΣ ΑΡΧΕΣ COACHING ΓΙΑ START UPS
  1. Αν δεν έχουμε εμείς τον έλεγχο των σκέψεων μας θα τον έχει κάποιος άλλος. Μαθαίνουμε τεχνικές που μας επιτρέπουν να κάνουμε την επιλογή των σκέψεων μας μια συνειδητή διαδικασία. Μάθε περισσότερα για τις δυνατότητες του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και του διαλογισμού.
  1. Μπορείς να ανησυχήσεις όσο θέλεις. Μην περιμένεις όμως αυτό να αλλάξει θετικά τα πράγματα, αφού η συνεχής ανησυχία θα σε αδρανοποιήσει και θα σε παραπλανήσει.
  1. Η υγεία σου είναι αντικείμενο φροντίδας. Το συνεχές στρες μπορεί να νικήσει και το πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Η άσκηση και η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα.
  1. Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου θα παίξουν ρόλο στην εξέλιξη της ζωής σου. Οι συνήθειες, οι συμπεριφορές και οι πεποιθήσεις των 5 πιο κοντινών μας ανθρώπων είναι άκρως μεταδοτικές. Επέλεξε με σοφία ποιους θα κρατήσεις και ποιους θα αφήσεις... 
  1. Η στρατηγική της έλλειψης στρατηγικής είναι η στρατηγική της αποτυχίας. 

  1. Δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τις συνθήκες γύρω μας. Είμαστε όμως πάντα ελεύθεροι να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε σε αυτές.
  1. Οι μορφωμένοι του 21 αιώνα είναι εκείνοι που έμαθαν, θα ξεμάθουν για να ξαναμάθουν από την αρχή ότι είναι συμβατό  και τι όχι στην τωρινή εποχή.
  1. Η μόρφωση δημιουργεί επίγνωση και η επίγνωση δίνει την δυνατότητα σωστής επιλογής.
  1. Αυτά που αναβάλεις δεν είναι αυτά που δεν έχεις χρόνο να κάνεις. Είναι αυτά που φοβάσαι να αντιμετωπίσεις. Παίρνεις πίσω την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό σου σου κάθε φορά που διεκπεραιώνεις κάτι που συστηματικά απέφευγες.
  1. Σημαντικό δεν είναι να μόνο να αποφασίσουμε ποια είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε. Σημαντικό είναι να αποφασίσουμε και αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε καθώς καταναλώνουν πολύτιμο κομμάτι του χρόνου και της δημιουργικότητας μας άσκοπα.


  1. Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης ξεκίνησε από μια απλή φτυαριά. Αληθινή ιστορία.
  1. Μπορείς να ξεχωρίσεις πότε κάποιος σου χαμογελάει ειλικρινά από το αν τα μάτια του συμμετέχουν στο χαμόγελο.
  1. Αυτό που ξεχωρίζει τον νικητή από τους υπόλοιπους είναι ότι εκείνος δεν τα παράτησε όταν οι υπόλοιποι το έκαναν.
  1. Το Όχι είναι μια πολύ χρήσιμη λέξη όταν χρησιμοποιείται με σύνεση και σοφία. 
  1. Η μόνη μέτρηση που επαληθεύει τον δείκτη νοημοσύνης μας είναι εκείνη που μετράει τις πράξεις μας. Ένα λαμπρό μυαλό ακινητοποιημένο από τελειομανία δεν θα καταφέρει ούτε τα μισά από ένα μέτριο μυαλό που δουλεύει με πείσμα και επιμονή.

  1. Αυτοί που δεν αποτυγχάνουν ποτέ είναι εκείνοι που δεν προσπάθησαν.
  1. Δεν είναι τύχη αυτό που βλέπεις σε εκείνους που θαυμάζεις. Είναι επιμονή.
  1. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία των στόχων μας είναι να πιστέψουμε ότι αξίζουμε τα οφέλη που θα μας φέρουν.
  1. Όσον αφορά τους ανθρώπους υπάρχουν τρεις κανόνες. Μην ξεχνάς εκείνους που σε βοήθησαν όταν βρέθηκες σε μια δύσκολη στιγμή, εκείνους που αδιαφόρησαν όταν βρέθηκες σε μια δύσκολη στιγμή και τέλος εκείνους που σε οδήγησαν σε μια δύσκολη στιγμή.

  1. Κάθε σήμερα που πέρασε ήταν το τέλος του κόσμου όπως τον ζήσαμε. Κάθε αύριο που έρχεται είναι η αρχή του κόσμου όπως θα τον ζήσουμε.










https://plus.google.com/u/0/116170027665040087622




Δεν υπάρχουν σχόλια: